Om Ti på Topp

Hva er Ti på Topp og hvem kan bli med? Under finner du alt du trenger å vite om Ti på Topp Os! Ti på Topp Os er et godt tilrettelagt turtilbud for folk i alle aldre, både barn og voksne, unge og gamle. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i bedre fysisk form. Aktivitetsperioden varer fra 1.mai til 31.oktober 2020, og du kan vinne flere flotte premier! Les mer lenger nede.

TURMÅLENE  

Turene kategoriseres som lette, moderate og krevende turer. De lette turene egner seg godt for de aller fleste som ønsker å ferdes i skog og mark, også små barn. De moderate og de krevende turene er noe lengre og terrenget noe mer utfordrende. Mange av de moderate turene vil passe for litt større og mer turvante barn eller for barn i bæremeis/bæresele. De krevende turene passer best for turvante ungdommer og voksne, og for deg som ønsker en skikkelig utfordring.

De fleste turene har flere mulige startpunkter og er som regel godt merket med eksisterende skilting. Husk, all ferdsel skjer på eget ansvar. 

Ønsker du å foreslå nye turmål? Husk at du kan gjøre det via appen. I app-menyen finner du nemlig alternativet "Foreslå turmål". Alle forslagene vil bli tatt med i planleggingen av neste sesongs Ti på Topp Os. 

HVORDAN REGISTRERE DINE TURER 

Turene registreres enkelt via Ti på Topp-appen som du laster ned på din mobil. Når du er ved turmålet trykker du på "Sjekk inn"-knappen, denne blir grønn når du er innenfor en gitt radius ved turmålet, så er turen registrert. NB! Husk å starte appen og velge/åpne turmålet mens du befinner deg i et område med god dekning før du beveger deg mot turmålet. På denne måten får appen lastet ned posisjon og opppdateringer for målet. Det er da mulig å sjekke inn om det skulle være dårlig mobildekning der. Husk å åpne appen igjen når du kommer innenfor god mobildekning igjen slik at appen får lastet opp registreringen din.

I appen har du også veibeskrivelse, turbeskrivelse og kart hvor du kan se hvor du er til en hver tid.

Har du mot formodning glemt å sjekke inn turen din kan vi gjøre det for deg i ettertid. Send oss da en e-post med turmålet, dato og ca tidspunkt, så fikser vi resten.

HVA KOSTER DET Å BLI MED?

Det koster kr. 200,- for å delta i Ti på Topp Os 2020. Dette gjelder både voksne og barn som har egen mobil. For barn som ikke har egen mobil kan disse registreres som deltakere under en voksen, slik at den voksne også kan sjekke inn barnet når man er ved turmålet. Prisen for barn uten egen mobil er kr. 50,-. 

Egne priser for bedriftsavtaler. Les mer her.

VIS HENSYN OG TA VARE PÅ NATUREN 

Bruk anviste P-plasser 
Vis respekt for dyr og natur 
Ta med deg bosset hjem, både ditt eget og det du finner på veien 
Fra 1.april tom 20.august er det båndtvang.
Husk at bæsjeposer skal tas med hjem 
Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15.april til 15.september.  
Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar 

DELTAKERPREMIE OG ANDRE PREMIER  

Alle som besøker 7 eller flere av årets turmål får deltakerpremie. Er du 10 år eller yngre eller 70 år og eldre er premiekravet 5 ulike turmål.

Følgende andre kategorier premieres også:

  • Årets turgåer blir trukket ut blant alle som har oppfylt kravet til deltakerpremie
  • Årets superturgåer er den som har besøkt alle turmålene og gått flest turer totalt i løpet av sesongen
  • Sprekeste deltaker under 10 år: Den som har gått flest turer totalt i løpet av sesongen, samt oppfylt kravet til deltakerpremie, og som er født i 2010 eller senere
  • Sprekeste deltaker over 70 år: Den som har gått flest turer totalt i løpet av sesongen, samt oppfylt kravet til deltakerpremie, og som er født i 1950 eller tidligere 
  • Årets turbedrift er den bedriften som har flest turer i snitt pr deltaker fra bedriften

Alle turer må være registrert senest 31. oktober. Premiene hentes på Idrettens Hus, Brann stadion fra 1.november til 31.desember 2020. 

FOTOKONKURRANSE  

Årets turbilde kåres av innsendte bidrag som er kommet inn via appen, på nettside vår, samt bilder fra Facebooksiden vår og bildene merket #tipåtoppos på Instagram. Flotte premier vanker vinneren. Vi ønsker bilder i høy oppløsning og både i stående og liggende format.

HOLD DEG OPPDATERT OG FØLG OSS PÅ:
Hjemmeside: http://os.tipåtopp.no
Facebook: https://www.facebook.com/tipaatoppos/ 
Instagram: @tipaatoppos og #tipåtoppos

 

GOD TUR!

Tilbake til hovedside