Skriv ut

Rødsfjellet

21
besøk

Turmål i området

Rødsfjellet ligger mellom Møsnuken og Midsæterfjellet. Fra toppen er det utsikt mot Møsnuken, Gråfjellet, Sveningen og Søtefjellet, samt Samnangerfjorden og Ulriken, Løvstakken, Lyderhorn og Liafjellet. Det er postkasse og en stor flott varde, så her er det bare å skrive seg inn og nyte den fantastiske utsikten. På Rødsfjellet får en den gode følelse av å være på høyfjellet.

Fra Nesttun- kjør mot Os sentrum. Når du er kommet hit kjører du videre mot Hatvik. Når du nå har passert golfbanen på venstre side, så tar du av til venstre- Hegglandsdalen hvor det er skiltet Samnanger. Kjør ca 9 km innover Hegglandsdalen til du får et grønt skilt (Rødsfjellet) på din venstre side. Her er det en liten parkeringsplass!

Turen starter på traktorvei på Rød. Det er variert terreng med alt fra skogsvei som går over i et myrområde og fortsetter gjennom furuskogen. Etter et stykke inne i dalen er det et skilt som er merka med løype A (merket rød) og B (merket hvit) Det er små fot-varder og malt merking på fjellet.
Velger du f.eks løype B opp, og ned fra toppen løype A, får du en fin rundtur. Stiene er godt merket begge veier. Siste stykket av turen går over tregrensen med praktfull utsikt, her er det lett å gå. Etter hvert kommer varden godt til syne et stykke inne på fjellet.

Klassifisering: Moderat
Lengde: 7,5 km
Tidsbruk: 2-3 timer
Passer for voksne, og turvante barn

Bli med!