Skriv ut

Midtsæterfjellet

54
besøk

Turmål i området

Midtsætersfjellet er et av de flotteste fjellene i Os! Når du står på toppen, så er utsikten helt fantastisk. Her ser du blant annet , Fusafjellet, Tyssnessåta, byfjellene i Bergen og ikke minst så kan du se Norges tredje største isbre-Folgefonna. Den er og forøvrig en av de sørligste isbreene vi har i Norge.

Fra Os kjører du mot Hatvik. Når du har passert golfbanen, så svinger du til venstre mot Hegglandsdalen. Kjør gjennom Hegglandsdalen og ned Rødsliane. I bunnen av Rødsliane tar du til venstre mot Øvredalen og etter om lag 500 meter, tar du igjen til venstre og inn på Midtsætervegen. Veien er smal og svingete opp mot parkeringsplassen. Det er parkeringsplass på begge sider av veien når du er kommer nesten helt opp på Midtsæter. Viktig: Bruk parkeringsplassen, ikke parker på marken. Husk og å lukke grinden der du tar av fra asfalten til skogsvei!


Fra parkeringsplassen går du ca 200 meter oppover veien, før du tar til venstre gjennom en grind og følger skogsveien til et typisk veiskille der skogsveien går over til natursti. Her er det merket med skilt til Midsæterfjellet. Oppover mot Midtsæterfjellet går du gjennom blandingsskog. Der det tidligere var veldig bløte partier har Os Turlag tilrettelagt med kloppar, bruer og ikke minst ryddet flere partier av stien.
Når du kommer over tregrensen, åpner landskapet seg og en nydelig utsikt møter deg. Her kan du sette deg på benken som står her, finne frem termosen og ta en kaffekopp mens du nyter utsikten.
Slik at du er klar for den siste delen av turen, der du tar samme ruten ned igjen om du velger å følge vårt spor.

Klassifisering: enkel
Lengde ca 4.5km
Varighet: ca 2 timer
Passer for de fleste, også turvante barn

Bli med!